Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Stämplingsterminal

Stämplingsterminal

Under denna sektion finns inställningar för stämplingsterminal.

Enbart stämpling med kortkod

Detta val gör att endast instämpling med kort kan göras i Stämplingsterminal. En kortkod måste då vara registrerad i Uppdatering anställda. Då denna parameter är satt går det inte att stämpla in genom att ange anställningsnummer.

Begränsningen är fördelaktig ur policy-/säkerhetssynpunkt eftersom den gör att anställda då inte kan att stämpla in med någon annans nummer och därmed exempelvis kunna stämpla in/ut åt andra, starta jobb åt andra eller se personlig information för andra.

Specialfunktion för pekskärm

Detta val gör så att ett numeriskt tangentbord visas på skärmen när man klickar i fältet för anställningsnummer i Stämplingsterminal. Parametern aktiverar också ett grafiskt hjälpmedel i stämplingsterminalen som används när operationer ska startas och avslutas. Hjälpmedlet är först och främst tänkt att användas för att underlätta användande av pekskärm.

Antal sekunder innan automatisk rensning av Stämplingsterminal

Parmetern styr hur länge stämplingsterminalen kan stå oanvänd efter att en anställd har angett sitt anställningsnummer, innan terminalen automatiskt återgår till utgångsläget. Tio sekunder innan rensningen sker visas även ett meddelande för detta.

Maximera stämpelklocka efter automatisk rensning

Parametern gör att en skärmsläckare i form av en stor klocka visas i stämplingsterminalen efter att den stått oanvänd i det antal sekunder som angetts i ovanstående parameter.

Antal minuter mellan synkronisering av stämpelklocka

Detta val används för att bestämma hur ofta stämplingsterminalen ska synkronisera klockan med serverns inbyggda klocka och eventuellt uppdatera nytt Allmänt meddelande.

Tillåt korrigering av närvarostämplingar i Stämplingsterminal

Med denna systemparameter aktiv går det i Stämplingsterminal, via Informationsmenyn i informationsdelen i läge: In/Arbete/Ut, öppna rutin Attestera / korrigera stämplingar och korrigera närvarostämplingarna för nuvarande dag. Det som går att korrigera är schemanummer, övertidskod och frånvarokod.

Bild på höger informationsmeny i Stämplingsterminal.

Tillåt korrigering av arbetsstämplingar i Stämplingsterminal

Med denna inställning aktiv går det i stämplingsterminalen, via Informationsmenyn i informationsdelen i läge: In/Arbete/Ut, att öppna rutin Attestera / korrigera stämplingar och korrigera arbetsstämplingarna för nuvarande dag.

Antal dagar bakåt som skall kunna korrigeras

Här går det att välja att tillåta korrigering av stämplingar för det antal dagar bakåt som anges här (se föregående parametrar). Både närvarostämplingar och arbetsstämplingar kan korrigeras. För närvarostämplingar kan dock endast övertidstyper och frånvarokod korrigeras.

Planerad frånvaro via stämplingterminalen

Med denna parameter går det att välja att låta de anställda själva lägga in planerad frånvaro i stämplingsterminalen.