Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Uppdatera instruktion > Fönstret Uppdatera instruktion

Fönstret Uppdatera instruktion

ClosedFönstret till rutinen är uppbyggt som ett ordbehandlingsprogram. Det består överst av en knapprad där det finns funktioner för att formatera dokument och text. Under knappraden finns en vågrät linjal som visar bredden på textområdet mellan marginalerna. Under linjalen finns en tablist där det går att klicka för att lägga in tabmarkeringar som valts på linjalen, eller göra olika indrag. Resterande del av fönstret är ett dokument där det går att skriva in text. I fönstret kan även hyperlänkar infogas till bl.a. webbsidor och till filer på disk.

Bild på Uppdatera instruktion.

Genom att klicka på högermusknapp i textområdet öppnas Informationsmenyn där det går att göra diverse inställningar av typsnitt, styckeindelningar, skapa hyperlänkar m.m.

Dubbelklick på linjalen öppnar fönstret Tabs där det går att formatera stycke som marginaler, justering samt tabstopp.

Förutom att det går skriva och formatera text i fönstret kan även hyperlänkar infogas till bl.a. webbsidor och filer på disk.