Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Användare > Elektronisk fakturahantering (EFH)

Elektronisk fakturahantering (EFH)

Under knappen EFH behöver uppgifter om de användare som ska arbeta med Elektronisk fakturahantering (EFH) läggas in. Detta inkluderar även de användare som enbart ska kunna granska leverantörsfakturor på bildskärm.

Se avsnittet Registrera EFH-användare i kapitlet Elektronisk fakturahantering i handboken Tillämpningar, för en detaljerad beskrivning av hur registrering av EFH-uppgifter på användare går till.

Dessa inställningar under knappen EFH lagras per företag. Det innebär att en användare som finns registrerad i flera företag kan ha olika inställningar för beloppsgränser, attestkod osv. i olika företag.

Användare som enbart ska attestera fakturor via MONITORs externa attestfunktion måste också registreras som användare i MONITOR. Sätt sådana användare som Inaktiv, annars krävs extra MONITOR-licenser för att ha dessa registrerade i MONITOR.

Avregistrering av EFH-användare

Avregistrering av EFH-användare sker genom att trycka F6 i fältet attestkod under knappen EFH. Vid radering sker en kontroll att användaren inte har fakturor kvar att attestera. Vid avregistrering av en MONITOR-användare i rutinen sker en samtidig radering av användarens uppgifter i EFH-databasen.