Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Användare > Förvalda skrivare för respektive användare

Förvalda skrivare för respektive användare

Det finns möjlighet att per användare välja förvalda skrivare för varje typ av utskrift i MONITOR. Skrivare ska först vara definierade i rutinen Skrivare där en koppling till skrivardrivrutiner i Windows anges. Med förvalda skrivare underlättas utskrifter eftersom berörda skrivare kommer att vara förvalda vid utskrifter.

De olika typer av utskrifter som det går att välja förvalda skrivare för är:

Listor

Här väljs förvald skrivare för utskrifter från alla listrutiner.

Tillverkningsorder

Här väljs förvald skrivare för utskrifter av arbetskort, följekort osv.

Kundorder

Här väljs förvald skrivare för utskrifter av offert, ordererkännande och följesedel till kundorder.

Faktura

Här väljs förvald skrivare för utskrifter av fakturor.

Inköpsorder

Här väljs förvald skrivare för utskrifter av förfrågan, inköpsorder, följesedel och orderbekräftelse samt op.legodokument.

Adresslappar

Här väljs förvald skrivare för utskrifter av speditionsadresslappar till laserskrivare.

Faxskrivare

Gäller för utskrifter i systemet som kan skickas direkt via fax.

Extern 1-3

Här väljs upp till 3 olika förvalda skrivare för utskrifter av kopplade dokument (används då tilläggsfunktionen Dokumenthantering tillämpas).

Special 1-3

De olika pallflaggorna styrs till skrivare enligt tabellen nedan:

Tillverkning Namn Storlek
Pallflagga Special 1 A4
Etikett Special 2 A5
Inköp
Pallflagga Special 1 A4
Etikett Special 2 A5
Etikett liten Special 3 76 x 49 mm
Försäljning
Pallflagga Special 1 A4
Etikett Special 2 A5
Pallflagga 2D Special 1* A4 (liggande)

*Pallflagga 2D har normalt samma storlek som en vanlig pallflagga.

Den fysiska skrivaren för Special 3 rekommenderar vi ska vara en direkttermo etikettskrivare, se information om rekommenderade skrivare på länken www.monitor.se/products/monitorerp/systemrecommendations under vår hemsida.

Vid utskrift av pallflaggor från andra rutiner i systemet, är det alltid Special 2 som används.

Special 1-3 kan även användas för utskrifter som inte faller under ovanstående gruppering (t.ex. kundanpassade utskrifter).

Speditionsetikett

Detta fält gäller för utskrifter av speditionsetiketter (STE) till särskild Zebra-skrivare. (För giltiga Zebra-skrivare, se under Skrivare i kapitlet Vad behöver jag för datorutrustning? i Startboken.)

Fraktsedel

Detta fält gäller för utskrifter av SIS-fraktsedlar.