Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Användare > Knappen Inköpsgräns

Inköpsgräns

Denna funktion aktiveras med systemparametern Beloppsgräns för inköp, under Order / Förfrågan på fliken Inköp i Systeminställningar.

Under knappen Inköpsgräns går det att sätta en inköpsgräns (beloppgräns) per order samt ackumulerat, för varje användare. Beloppsgränsen per order fungerar även som gräns för upp till vilken enskild ordersumma användaren har rättighet att attestera order i rutin Ej attesterade order i Inköp.

Här anges också om den ackumulerade gränsen ska gälla samtliga order, per månad eller per år och vem som är användarens attestansvarige (som ska attestera inköp som hamnar över gränsen). Det går att markera Behörig att ändra attestansvarig om användaren ska ha möjlighet att själv ändra attestansvarig. Förvalt är inte denna parameter markerad.

Inköpsgräns.