Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Menytexter > Fönstret Menytexter

Fönstret Menytexter

Fönstret för rutin Menytexter består av två delar. Den vänstra delen Menystruktur visar grafiskt strukturen av Modul- och Rutinmenyn. Jfr. Utforskaren i Windows. Den högra delen består av en tabell där det går att ändra benämningar på tre olika nivåer på menyerna.

På högsta nivån Modulnamn går det att ändra benämning på modulerna som visas under Moduler på Fönstermenyn. Det går även att här ange en knapptext för modulknapparna som visas på Modulmenyn.

På nästa nivå Menyrubrik går det att ändra benämning på menyrubrikerna som visas på Rutinmenyn.

På lägsta nivån Menypunkt går det att ändra benämning på menypunkterna som visas under respektive rubrik på Rutinmenyn. Det går även att här ange en knapptext för snabbvalsknappar till menypunkterna som visas på verktygsfältet Mina fönster.

Menystruktur

Menystrukturen visas grafiskt i en trädstruktur med modulerna på högsta och rutinerna på lägsta nivån. Varje modul visas med knappsymbolen för modulen på Modulmenyn. Menystrukturen går att maximera eller minimera på samma sätt som för mappar i Utforskaren i Windows. För att kunna ändra benämning på modul eller menyrubrik i högra delen av fönstret, ska den delen av menystrukturen först vara minimerad.

Bild på Tillverkning expanderat i Menystruktur.