Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Elektronisk fakturahantering > Behörighet för granskning

Behörighet för granskning

En fakturabild kan granskas i efterhand (återsökas) från ett flertal olika rutiner och listor. Behörighetsnivån för att göra en sådan granskning kan ställas in enligt nedan:

Alla fakturor innebär att det inte finns någon kontroll vilken typ av faktura som användaren kan granska, dvs. samtliga fakturor kan granskas. Egna fakturor innebär att enbart fakturor som användaren själv har attesterat kan granskas. Det går dock att göra undantag från detta genom att använda funktionen Behörighet granskning per leverantör. Se mer om detta i nedanstående avsnitt.

Egna fakturor + leverantörsinställning innebär att detsamma som behörighetsnivån Egna fakturor gäller samt med tillägg för alla leverantörer som det inte markerats undantag på via rutinen Behörighet granskning per leverantör.

Med behörighetsnivån Egna fakturor inställd på användaren kan fakturor granskas som man själv har varit med och attesterat. Det kan dock vara bra att kunna sätta undantag på detta. T.ex. om flera inköpare handlar från samma leverantörer så vill man styra så att användaren NISSE ska kunna granska samtliga fakturor från leverantören TIBNOR, trots att det kan vara andra personer som gjort inköpet och attesterat fakturan från den leverantören. Detta kan styras från två ställen i MONITOR: