Du är här: Tillämpningar i MONITOR > EDI > Programmet MEDI

Programmet MEDI

MEDI är ett program som följer med MONITOR för att importera och exportera EDI-meddelanden till och från databasen i MONITOR. Programfilen för MEDI (medi.exe) hittar du i katalogen Monwin\Tools.

Export

Programmet skapar vid körning exportfiler av EDI-meddelanden, som lagrats från olika rutiner i en tabell som heter EDI Data i databasen. Exportfilerna läses sedan av EDI-bryggan och raderas av det programmet för att ge plats åt nya meddelanden.

Import

MEDI läser även vid körningen in importfiler skapade av EDI-bryggan, och lagrar dessa i tabellen EDI Data. MEDI raderar därefter importfilen för att ge plats åt nya meddelanden.

Backup av import- och exportfiler

Vid körningen av MEDI skapas import- och exportfiler i respektive kataloger, som är definierade i EDI Kopplingar. Vid en ny körning skrivs en föregående fil över av den nya. Det går dock att skapa en backup av den gamla filen före överskrivning. I EDI Kopplingar går det med valet Backup ange antal backupfiler, det är hur många tidigare versioner av föregående fil som ska sparas. De sparas då med filändelsen 001, 002, osv. vid varje körning av MEDI. Backupfilerna sparas t.ex. i katalogen Monwin\edi\backup\001 för företag 001.

Se vidare:

Köra MEDI manuellt

Köra MEDI med automatik

Schemalägga körning av MEDI med Schemalagda aktiviteter