Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Produktkonfigurator > Marknad

Marknad (offert och kundorder)

I samband med offerering och orderläggning, t.ex. registrering av en kundorderrad på en artikel som har en konfigurationsgrupp kopplad, öppnas automatiskt fönstret ClosedKonfiguration för artikel.

Konfiguration för artikel, i samband med registrering av kundorderrad.

I detta fönster kan olika val göras enligt de valgrupper (pos. 1) och alternativ (pos. 2) som upprättats för den aktuella konfigurationsgruppen.

I en sammanställning över vald konfigurering, visas pris och standardpris för varje valgrupp. Dessutom visas också ett summerat pris för hela konfigureringen samt standardpris (pos. 3).

Med knappen Bekräfta adderas den valda konfigurationen till orderraderna, Closedse bild. Varje valalternativ i konfigurationen visas som radtyp 4 (fritext) på ordern. Vald konfiguration kan också hämtas upp för varje orderrad, via knappen längre ut till höger på orderraden, om ändringar behöver göras.

Konfiguration adderad till orderrad i rutin Registrera kundorder.

Priset på den kompletta produkten baseras även det på konfigurationen och kan på orderraden direkt jämföras mot t.ex. standardpris (pos. 1).

I samband med registrering av kundorder finns det också möjlighet att automatiskt generera ett serienummer per orderrad (pos. 2). Nummerserien definieras i förväg per artikelkod. Serienumret är kopplat till det integrerade produktregistret och är användbart för att påföra ytterligare information om produkten för att ge ökad spårbarhet och uppföljning av en unik produkt.

Det förfarande som beskrivits ovan i rutin Registrera kundorder gäller också i rutin Direktregistrera fakturor och Registrera offert.