Du är här: Tillverkning > Artiklar > Beredning > Artikelnummer

Artikelnummer

Ange det artikelnummer som beredning ska göras för.

Sökning bland befintliga artiklar kan ske genom att klicka på listrutesymbolen eller F4. Då kommer Sök & Hämta upp för sökning i artikelregistret. Med F3 går det även att söka i ritningsregister på artiklar kopplade till ett ritningsnummer.

Artikelnummer är alfanumeriskt och max 16 tecken långt.

Med Informationsmenyn på höger musknapp går det att länka till rutinen Består av/ strukturlista.

Skapa artikelnummer automatiskt (med prefix)

Systemet kan automatiskt skapa artikelnummer för nya artiklar från en nummerserie. Artikelnumret skapas när fältet Artikelnummer lämnas tomt och markören ställs i ett annat fält. Funktionen aktiveras med en systeminställningen Skapa artikelnummer automatiskt från nummerserie under Artikel på fliken Lager i Systeminställningar. Den generella nummerserien för artikelnummer finns i rutinen Nummerserier. Via systeminställningen går det även att välja om prefix ska användas på artikelnumren och om det ska vara tvingande att välja ett prefix eller inte.

Om prefix används läggs dessa upp i rutinen Ordertyper / prefix. I den rutinen går det att välja att lägga upp en separat nummerserie per prefix eller använda en enda generell nummerserie.