Du är här: Tillverkning > Artiklar > Kopiera beredning externt > Fliken Beställning

Fliken Beställning

I den övre delen på fliken Beställning selekteras artiklar med beredningar som ska exporteras/importeras. Det finns ett antal olika selekteringsalternativ.

I nedre delen väljs vilka artikeltyper som ska ingå. Där väljs även max nivåer i artikelstrukturer som ska nedbrytas, om export/import ska ske mot annan databas eller mot textfiler.

Väljs att export/import ska ske mot databas, aktiveras rutan till höger som grafiskt visar de databaser som är upplagda i systemet. Den rutan motsvarar rutan "Byta företag" under Arkiv på Fönstermenyn. Innan listan hämtas upp ska den databas som är mål eller källa markeras där.

Väljs att export/import ska ske mot textfiler erhålls möjlighet att välja destination för textfilerna. Destination väljs vid export med Spara, sedan listan hämtats upp på bildskärm. Vid import väljs destination i samband med Lista på bildskärm. Därefter sker import till databasen vid Spara från listan. Encoding går att välja.

För avancerade användare finns det ett alternativ Skriv ej över... med vilket det går att välja vilka tabeller ur artikelregistret som inte ska tas med.