Du är här: Tillverkning > Avrapportering > Avrapportering material > Antal kasserade

Antal kasserade

Om ett material blir förstört vid t.ex. montering och måste kasseras, anges här den kasserade kvantiteten så att det materialet kommer med på ordern. Anges här en kasserad kvantitet skall även en kassationskod väljas. Kassationskoder uppdateras i Kassationskoder i Systemvård.

Är det olika orsaker till kassation på materialet, välj knappen för flera kassationskoder till höger om antalsfältet . På denna knapp visas ett litet fönster där det per rad går att ange kassationskod och antal. Vid behov går det i fönstret ta bort markerad rad med knappen Ta bort rad.

Fönster för att ange flera kassationskoder.

Material behäftat med fel redan vid lageruttag och som måste kasseras ska rapporteras i rutin Oplanerat uttag / inleverans i modulen Lager.

Material som blir felarbetat (s.k. "varg") och som måste kasseras ska rapporteras på operation, t.ex. i rutin Avrapportering operation eller Avrapportering lista.

Anm. Det går bara ange en kassationskod per lagerplats på ett material som har multipla lagerplatser. I det fallet finns inte heller knappen för flera kassationskoder. Ska flera kassationskoder anges vid multipla lagerplatser får en rapportering per lagerplats göras för samma rapportnummer.