Du är här: Tillverkning > Kalkyler > Efterkalkyl > Fliken Beställ

Fliken Beställ

Fliken Beställ visas när rutinen öppnats. Markören står då i fältet Ordernummer där den eller de order väljs som efterkalkylen ska beräknas på.

I det här läget är det endast fliken Beställ som är aktiv. En beräkning måste först utföras för att aktivera de övriga flikarna. Det är endast ordernummer som behöver väljas för att beräkna en efterkalkyl. Ska inte efterkalkyl beräknas på order, går det istället att välja projekt eller artikel. För att välja projekt, måste man stega sig bakåt från Ordernummer med Shift+Tab. För att välja artikel, avmarkera H så öppnas fältet Artikelnummer.

Längst till höger visas eventuell kundkod och orderns färdigdatum. Är ordern undantagen från beräkning av efterkalkylerat snittpris visas en röd asterisk (*) till höger om orderns färdigdatum. Efterkalkylerat snittpris beräknas i Efterkalkyl selekterad.

På övre delen av fliken sätts alla parametrar som ska gälla för den beställda efterkalkylen. Det går sedan att gå tillbaka till fliken Beställning och ändra parametrar och göra en ny beräkning. Om en beräkning har gjorts och om sedan parametrar ändras här, kommer en fråga om en ny beräkning ska göras när man väljer att granska någon av listorna eller förhandsgranska.

De parametrar som finns i övre delen är: