Du är här: Tillverkning > Order > Utskrift tillverkningsorder > Fliken Beställ utskrift

Fliken Beställ utskrift

I fliken Beställ utskrift beställs och godkänns utskriften av tillverkningsorderdokumenten. Andra typer av t-orderdokument än de förvalda under Ordersats kan även väljas här.

I den övre delen av fliken går det att välja om och hur kopplade externa dokument ska skrivas ut i samband med utskrift av t-orderdokument. I den övre delen av fliken går det även att välja om och hur blanketter för operationslegodokument ska skrivas ut i samband med utskrift av tillverkningsorderdokumenten. Övriga val här är att enbart skriva ut de t-orderdokument för operationer och material som inte skrivits ut ännu till en redan utskriven order, samt en knapp för senaste utskrift.

I tabellen i nedre delen av fliken läggs rader till med projekt eller ordernummer att skriva ut t-orderdokument för. Genom att avmarkera H går det skriva ut orderdokumenten för ett enskilt artikelnummer. Under Op går det att ange om orderdokument för en enstaka operation ska skrivas ut. Under Ordersats går det att tillfälligt ändra vilka t-orderdokument som ska skrivas ut, antal och inbördes ordning än det förvalda. På knappen F under Fri går det att ange fritext som skrivs ut på t-orderdokumenten.

Om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad visas knappen längst till höger, där det går att koppla och granska redan kopplade externa dokument till en order.

Det finns möjlighet att visa godsplats på tillverkningsorderdokument. Detta gäller då dokumenttyper med visningstyp Aktiv operation eller Aktiv operation inkl. nästa i operationsdelen är valda.

Efter utskrift görs en blankettkontroll.

T-orderdokumenten är avsedda att skrivas ut i A4-format på papper som inte är förtryckt. Vilka dokument som ska vara förvalda, antal och inbördes ordning, skrivare, fritext och olika parametrar ändras i rutin Tillverkningsorderdokument i Systemvård. Förändringar som kräver en omgenerering av blankettfilen, måste också göras i den rutinen.