Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Knappen In övertid

Knappen In övertid

Väljs vid instämpling innan ordinarie arbetstids början. Det gör att en övertidskod måste väljas i fönstret Övertidskoder, för att övertiden ska registreras rätt. Om instämpling med In övertid inte sker utanför ordinarie arbetstid kommer ingen övertid att registreras.

De övertidstyper som kan väljas är en av de som är markerade för den anställde i rutin Uppdatering anställda. Vilka övertidstyper som är valbara i den rutinen beror på vilken parametergrupp den anställde tillhör. Övertidstyper registreras först per parametergrupp i rutin Parametergrupper. Det finns där totalt sju olika övertidstyper.

Vid övertidsavrundning finns en möjlighet att lägga den tid som inte blev en full halvtimme till flexbanken istället för att bara kasta bort den. Detta aktiveras via systemparametern Lägg avrundad övertid inom flexintervall till flexsaldot, under Stämpla närvaro på fliken Verkstadsinfo i Systeminställningar.

Den anställde kan även ange en Kommentar till övertidsstämplingen. Denna kommentar kan sedan ses i rutin Lista stämplingar.

Fönstret övertidskoder.