Du är här: Försäljning > Fakturering > Direktregistrera fakturor > Kontering

Kontering (k)

Kontering görs med automatik utifrån artikelns varugrupp, om konto finns angivet i rutin Varugrupper för den varugrupp artikeln tillhör.

Genom att klicka på knappen k öppnas en konteringsruta där det vid behov går att ändra försäljningskonto, kostnadsställe, kostnadsbärare, projekt, kostnadskonto* och lagerkonto*. Kostnadställe, kostnadsbärare och projekt kan anges/tas bort, beroende på hur kontot är inställt i kontoplanen, avseende "Ja"/"Nej"/"Tvingande"/"Lagerställe"/Lagerställe - tvingande".

* Kostnadskonto och lagerkonto visas bara om systemparametern Bokföra materialkostnad sålda varor vid fakturering är aktiverad, under Faktura på fliken Försäljning i Systeminställningar. Dessa konton måste även vara definierade i varugruppsmatrisen.