Du är här: Försäljning > Fakturering > Utskrift gamla fakturor > Arkivutskrift till PDF

Arkivutskrift till PDF

Om arkivutskrift av fakturor till PDF-filer ska göras så anges detta här. En mapp måste väljas för den plats där fakturor ska sparas då utskriften aktiveras med knappen Skriv ut till skrivare. Filnamnet blir lika som fakturanumret.

Automatkörning av arkivutskrift till PDF

Det går att göra automatkörning av denna rutin för att göra arkivutskrift till PDF. Den användare eller användare MONAGENT som kör automatkörningen ska dels ha denna parameter Arkivutskrift till PDF aktiverad via ett förvalt värde. Det förvalda värdet för parametern Antal exemplar ska vara inställt på 1. Själva automatkörningen ska ha Vad göra? inställd på Skriv ut.

Vid automatkörningen kommer PDF-filerna att lagras i mappstrukturen \<ftg_nr>\PDFArchive\ under den sökväg som angivits med systeminställningen Sökväg till plats på nätverket för externa filer, under Dokumenthantering på fliken System i Systeminställningar. Används inte den systeminställningen lagras PDF-filerna i samma mappstruktur, men under \Monwin\ExtFiles\ på databasservern (<ftg_nr> är en mapp som skapas av det företagsnummer som används, t.ex. 001).