Du är här: Försäljning > Order > Leveransplan / EDI-import > Orderhuvud

Orderhuvud

ClosedOrderhuvudet är indelat i olika sektioner.

Orderhuvudet i Leveransplan/EDI-import.

Under sektionen Order beställning läggs uppgifter in för nya leveransplaner som ska skapas. Med knappen Sök order => går det där att söka rätt på kundens ordernummer baserat på: Artikelnummer, Kundkod och Port. Vid EDI-import av leveransplaner gråmarkeras hela denna del. Då visas här bara motsvarande informationen på leveransplanen.

Under sektionen Vårt ordernummer går det att hämta upp befintliga leveransplaner baserat på vårt ordernummer och kundens referens. Orderstatus i systemet visas i en liten ruta. Vid EDI-import av leveransplaner gråmarkeras denna del.

Knappar för EDI-import

Om tilläggsfunktionen för EDI-import av leveransplaner är installerad i systemet går det i den nedre vänstra sektionen att använda de tre knapparna:

Information för följesedlar

I orderhuvudet finns det två små tabeller som vid EDI-import visar information för mottagna och avsända följesedlar. Informationen som visas gäller för den orderrad som är markerad i nedre delen av fönstret.

I den vänstra tabellen går det att se en logg på de tre senaste följesedlarna som mottagits från kund. Den information som visas där är: mottaget följesedelnummer, leveransperiod samt antal levererat.

I den högra tabellen går det att se en logg på de tre senaste skickade följesedlarna på leveransplanen. Den information som visas där är: avsänt följesedelnummer, leveransperiod samt antal levererat. Finns inget utlevererat på en orderrad visas frågetecken på de tre raderna.

Mellan de två tabellerna för följesedel visas en grön flagga för överensstämmande följesedlar i sista leverans (då kunden mottagit sista leverans). Då är uppgifterna för Mottagen F-sedel och Antal på sista raden i den vänstra tabellen överensstämmande med Avs. följesedel och Antal på sista raden i den högra tabellen.

Under knappen Utlev.logg... mellan de två tabellerna går det att se en logg på samtliga skickade följesedlar på leveransplanen, med information om: följesedelnummer, artikelnummer, benämning, ordernummer, beställt antal, levererat antal, planerad leveransperiod, verklig leveransperiod, referensnummer (kundens ordernummer) samt Kanbannummer (visas om anpassningen Import av KanbanKanban är snabbavrop med ett beställt antal av en artikel som är lika med en pallstorlek. Ett speciellt pallregistreringsnummer bifogas i avropsraden från kunden. Detta pallregistreringsnummer kommer ut i fältet "Kanban Nr" på rader i leveransplaner. är installerad).

Import Kanban

Mellan följesedeltabellerna finns knappen Import Kanban, som bara är aktiverad om anpassning 50 Kanban import är installerad. Kanban är snabbavrop med ett beställt antal av en artikel som är lika med en pallstorlek. Ett speciellt pallregistreringsnummer bifogas då i avropsraden från kunden. Detta pallregistreringsnummer kommer ut i fältet Kanban Nr på rader i leveransplaner. Det fältet syns också bara om denna anpassning är installerad.

Import av Kanban kan även automatköras via tilläggsfunktionen Agenten.