Du är här: Försäljning > Utleverans > Utleveransrapportering > Extra radinformation för orderrad

Extra radinformation för orderrad

I nedre delen av fliken Rader finns extra information för varje orderrad. Den information och de funktioner som finns här motsvarar det som finns på under Extra radinformation på fliken Rader i Registrera kundorder, med undantag för nedanstående.

Beräkna speditionsinformation

Med knappen Beräkna sped.info. går det att beräkna vikter, volymer, etc. för det som är ifyllt i Antal att lev. innan utleveransen sparas. Arbetsgången är att ange antal att leverera, trycka på knappen för att beräkna vikter m.m. för detta antal. Till sist sparas utleveransen och de textrader som beräkningen genererat levereras ut tillsammans med övriga orderrader.

Lägg till rader

För de fall då en befintlig kundorder behöver kompletteras med nya orderrader, t.ex. tillägg av serienummer, finns det här möjlighet att göra detta. Genom att klicka på knappen Lägg till rader längst ned, växlar fliken till läget att kunna lägga till orderrader.

I det läget går det att lägga till orderrader på samma sätt som vid orderregistreringen. Handhavandet på orderraderna är också lika som vid orderregistreringen. Utleverans av de nya raderna bekräftas då med knappen Utleverera, för att växla tillbaka till läget för utleveransrapportering. Varje ny orderrad som lagts till blir då färdiglevererad.

Anm. För att kunna infoga nya rader mellan befintliga rader ska detta göras innan någon rad markerats med ett levererat antal. Den nya raden hamnar då efter den rad som för tillfället är aktiv. Så fort någon rad med radtyp ett (1) har fått utleveretat antal lagrat så går det av tekniska skäl därefter bara att infoga nya rader sist i tabellen. Lägg därför till alla textrader och serienummer först. Orderrader som läggs till med knappen Lägg till rader får dagens datum och inte orderns leveransdatum föreslaget som leveransperiod och ursprunglig leveransperiod.