Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift speditionsdokument > Zebra kontrollpanel

Zebra kontrollpanel

Samtliga speditionsdokument i MONITOR (utom SIS Fraktsedel, CMR Fraktsedel och EDI) skrivs ut på etikettskrivare.

De etikettskrivare som fungerar med MONITOR är modeller som har 1 MB flashminne, har stöd för en upplösning på 203 dpi samt klarar ZPL-språk. Etiketten (STE) skall vara 251x107 mm. Information om aktuella etikettskrivare som är testade finns på vår hemsida, se www.monitor.se/products/monitorerp/systemrecommendations/.

Till dessa skrivare finns det en Closedkontrollpanel i denna rutin, där det finns funktioner för att skriva ut layouter och konfigureringar samt programmera skrivarens minne (PROM) med STE-etiketternas layout. Kontrollpanelen nås via knappen Zebra kontrollpanel under Fönsterfunktioner eller via Arkiv-menyn. Nedan beskrivs de olika sektionerna i Zebra kontrollpanelen.

Zebra kontrollpanel.

Information

Här visas inställningar på Port som hämtas från den skrivare som är vald i fältet Sp.etikett på aktuell användare i rutin Användare. Skrivardrivrutinen ska först vara installerad i Windows och sedan ska skrivaren vara upplagd i rutin Skrivare i MONITOR.

Vilken Typ som är vald anges med systemparametern Typ av speditionsskrivare, under Spedition på fliken Försäljning i Systeminställningar.

Zebra Stripe 500

I denna sektion finns det funktioner enbart för den äldre skrivaren Zebra S500. Här går det att programmera skrivaren för STE-etiketterna (om den har extra minne installerat). Med knappen Överför format programmeras skrivarens PROM med information för dessa STE-etiketter. (Denna information följer med i MONITOR i olika filer.) Efter att skrivaren programmerats är den konfigurerad för att skriva ut speditionsdokument.

Med knappen Lista inbyggda layouter (E, R, Z) går det att skriva ut layouterna från skrivarens olika enheter.

Zebra LP2844-Z / DA402 / S600 / Z4Mplus

I denna sektion finns det funktioner för övriga etikettskrivare. Med knappen Överför format programmeras skrivarens PROM med information för STE-etiketterna. (Denna information följer med i MONITOR i olika filer.) Efter att skrivaren programmerats är den konfigurerad för att skriva ut speditionsdokument.

Med knappen Skriv ut SoftProm går det att skriva ut informationen i skrivarens andra minneschip (SoftProm).

Med knappen Lista inbyggda layouter (E, R, Z) går det att skriva ut layouterna från skrivarens olika enheter.

Notera att det finns fler och nyare etikettskrivare som går att använda, förutom de som är angivna i sektionsrubriken.

Allmänt Zebra-skrivare

Med knappen Skriv ut Printer Configuration går det att skriva ut konfigurationen av skrivaren (utskriften skrivs ut på en etikett på Zebra-skrivaren).

Obs! Om en skrivare programmerats med knappen Överför format och sedan stängs av, måste den sedan programmeras om igen med samma knapp efter omstarten!