Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift speditionsdokument > Informationskälla

Informationskälla

I fältet Typ väljs typ av mottagare för sändningen. Mottagare väljs sedan i tillhörande fält utifrån nedanstående alternativ.

Sedan en mottagare valts, hämtas samtliga uppgifter på mottagaren till speditionsdokumentet, med Läs från informationskälla under Fönsterfunktioner.

OBS! Om en sändning har högre status än 0 (Obokad) så visas ett meddelande om användaren försöker byta informationskälla eller ordernummer.

Kundorder / leverans

I fältet O.nr väljs en kundorder via kundorderregistret. Är ordern del- eller slutrapporterad (status 5-9) öppnas till höger ett fält där det går att ange delleveransnummer. För resterande order välj noll (0), för 1:a delleveransen välj ett (1), osv.

Kolliuppgifter hämtas från ordern och artikelregistret och visas sedan under Kolli. Det går att lägga till ett obegränsat antal kundorder till en sändning. Tryck Tab i orderfältet för att lägga till flera kundorder att koppla till sändningen.

Följesedel

I fältet F.nr väljs mottagare (kund) utifrån följesedel. Det går att lägga till ett obegränsat antal följesedelnummer till en sändning. Tryck Tab i följesedelnummerfältet för att lägga till flera kundorder att koppla till sändningen.

Lagerorder

I fältet O.nr väljs ett lagerordernummer via lagerorderregistret. Lagerorder kan användas om tilläggsfunktionen Lagerställehantering är installerad.

Kund

I fältet K.kod väljs en kund som mottagare från kundregistret. Väljs en kundkod gråmarkeras de andra alternativen under Informationskälla.

Leverantör

I fältet L.kod väljs en leverantör som mottagare från leverantörsregistret.

Inköpsorder (retur)

Om en inköpsorder ska returneras väljs här det inköpsordernummer som det ska göras en returnering av. Det är enbart adresser och villkor som läses in, inte emballagerader (dvs. vikter, antal kolli).

Operationslogo

I fältet R.nr. väljs ett Rapportnummer för operationslego. Det är enbart adresser och villkor som läses in, inte emballagerader (dvs. vikter, antal kolli).

Notera att denna rutin kan endast generera op.lego dokument om rutin Samlingsdokument op.lego använts.

Serviceorder

I fältet O.nr väls ett serviceordernummer via serviceorderregistret. Serviceorder kan användas om tilläggsfunktionen Servicehantering är installerad.