Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Elektronisk avisering (LB)(FB) > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Här visas en instruktion att skriva ut transaktionslista samt utskriftsexempel på transaktionslistor för betalningssätten LB och LBU.

ClosedAtt skriva ut transaktionslista

1. Välj Skriv ut under Fönsterfunktioner eller under Arkiv på Fönstermenyn för att skriva ut en transaktionslista samt debiteringsbemyndigande.
  2. En kontrollfråga kommer upp på skärmen för att bekräfta konvertering av LB/FB-betalning. Tryck Ja för att bekräfta.

3. Samtidigt skapas den betalningsfil som ska sändas till PlusGirot/Bankgirot. Tryck OK för att skriva över den befintliga betalningsfilen.

4. När betalfilen är skapad kommer ytterligare en fråga för att starta överföringsprogrammet (T.ex. GiroLink Internet). Tryck Ja för att starta överföringsprogrammet.

ClosedTransaktionslista, LB-betalning

På transaktionslistan visas längs upp dagens datum och klockslag. För varje faktura visas även Fakturatyp, Mottagare, Fakturanummer, Leverantörens fakturanummer, Betaldatum samt belopp. Med Mottagare avses leverantörens bank- eller PlusGironummer. Det är därför viktigt att dessa uppgifter är uppdaterade för varje leverantör. Bet.datum är det datum som fakturan kommer att betalas, dvs. vid förfallodatumet om inte annat angivits för fakturan i rutinen Utbetalning eller Utbetalningsförslag.

I listan summeras beloppen för de fakturor som har samma Betaldatum. Transaktionslistan avslutas med en totalsummering av fakturabeloppen samt totalt antal fakturor.

Exempel på transaktionslista, LB-betalning.

ClosedTransaktionslista, LBU-betalning

Transaktionslistan för LBU-betalning visar ungefär samma information som LB-betalning. Här redovisas dock betalningarna per belastningskod, dvs. betalningar mot Inlåningskonto separeras med betalningar mot Valutakonto. Val av belastningskod sätts för respektive leverantör i Uppdatering leverantörer.

Under fakturaposterna visas en Valutasammanställning som summerar utbetalt belopp per valuta. Totalsumma på betalningarna omräknat till SEK redovisas som en Hash total.

Exempel på transaktionslista, LB-betalning.