Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Rubrikrad

Rubrikrad

På rubrikraden väljs först en leverantör för att skapa en ny inköpsorder eller ett ordernummer för att hämta upp en befintlig order. Då rutinen öppnas står markören i leverantörsfältet.

Sedan en leverantörskod (alternativt ett ordernummer) angivits på rubrikraden hämtas samtliga uppgifter om leverantören respektive ordern och visas i fliken Huvud. I fliken Rader visas orderraderna på en befintlig order.

Längst till höger på rubrikraden visas en pratbubbla om det finns ett meddelande registrerat på leverantören i rutinen Uppdatering leverantörer. Meddelandet öppnas när leverantörskoden anges, men det går att öppna och läsa meddelandet igen genom att trycka på pratbubblan.