Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Fliken Rader

Fliken Rader

På fliken Rader registreras på orderrader vad som ska beställas. På en redan tidigare registrerad inköpsorder går det här att ta bort rader, ändra rader och lägga till rader.

Det finns olika radtyper för en orderrad. Radtyp väljs först på en ny orderrad. Orderraderna består sedan av olika kolumner med uppgifter för orderraden. Kolumnerna kan förändras beroende på vilken radtyp som angivits. De kolumner som finns som standard är:

* Visas enbart på orderrad om tilläggsfunktionen Verktygsregister används och radtyp 9 är vald.

Informationsmenyn går det att göra ytterligare uppdateringar och visa mera information.

Extra radinformation

Fliken består förutom av orderrader även av ClosedExtra radinformation längst ned där det är möjligt att för varje orderrad ändra t.ex. momskod eller kontonummer.

Extra radinformation för orderrad, radtyp 1 och 6.

Extra radinformation för orderrad, radtyp 4.

Extra radinformation består av följande fält där det går att se eller ändra information, beroende på vilken radtyp som valts:

För att komma ner till Extra radinformation går det antingen att klicka med musen eller använda Alt+E.

Längst till höger om extra radinformation (Closedse bild) visas kontinuerligt totalsumman för ordern. Om det finns en fast leveransdag visas det under ordersumman. Det går även att ange transporttid för order.

Ordersumma, transporttid och fast lev.dag.

Informationsmenyn på delfakturarader går det att frisläppa fakturaunderlag alternativt ångra frisläppande av fakturaunderlag.

För att växla till fliken Huvud används även Alt+H eller Visa | Till orderhuvud på Fönstermenyn.