Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Fliken Huvud

Fliken Huvud

I fliken Huvud registreras generella uppgifter som adresser, spedition, referenser, villkor, etc. Uppgifterna hämtas från leverantören. Samtliga uppgifter i detta fönster kan temporärt ändras för en viss inköpsorder.

Postadress anger till vilken adress inköpsordern ska skickas.

Leveransadress anger till vilken adress leverantören ska skicka godset. Det går att välja av multipla leveransadresser registrerade på företaget, kunder och leverantörer.

E-post anger till vilken e-postadress som inköpsordern ska skickas.

Under Spedition går det att ange ett pallregistreringsnummer och välja emballagevillkor. Här visas även GAN/Kundnummer för den speditör som är vald på Leveranssätt. Under knappen Avisering går det att registrera godsaviseringar från leverantör. Under knappen EDI visas information rörande tidigare leveransplan.

Under Referenser väljs vår referens och er referens. Här går också att ange ert ordernummer, intern notering, mottagande avdelning samt godsmärkning.

Under Villkor väljs betalningsvillkor, leveransvillkor, leveranssätt, betalningsplan, orderdatum, leveransdatum, status, leverantörskod faktura och attestansvarig. Vid Utskrift via kan en förvald metod för utskrift av inköpsorder väljas (via skrivare, fax eller e-post). Utskrift kan då göras görs via knappen Skicka eller skriv ut enligt inställning på order i blankettfönstret i rutin Utskrift inköpsorder. Här går det även att välja leverantörskod agent samt markera om Omvänd betalningsskyldighet gäller.

Under Export anges språk, valuta, momskod samt offertnummer.

Under Diverse anges fritext, leverantörsgrupp, projektnummer, faxnummer, tillverkningsordernummer samt om det ska vara mottagningskontroll på ordern. Knappen Kommentar längst ned här är aktiv om det finns kommentarer angivna på leverantören. Under knappen Ändringslogg går det se en logg över ändringar på inköpsordern.

Längst ned i fönstret vid Ordern... går det att se inköpsordern skapad av och ändrad av med datum.

Under Informationsmenyn på höger musknapp går det att länka sig till Uppdatering leverantörer för vald leverantör på ordern, för att kunna göra ändringar på den leverantören.

I fliken Rader går det att se orderraderna. Det går även att använda tangent Alt+R, eller välja Till Orderrader under Visa på Fönstermenyn för att komma till den fliken.