Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Speditionshantering > Installation av skrivare för utskrift av STE-etiketter

Installation av skrivare för utskrift av STE-etiketter

Här följer en instruktion om installation och utdelning av en etikettskrivare för transportetiketter.

Riktlinjer och rekommendationer

Installation av skrivare ansluten till dator

1. Välj startknappen i Windows och sen Enheter och skrivare.
  2. Välj Lägg till en skrivare.
  3. Välj Lägg till en lokal skrivare.
  4. Välj Använd en befintlig port och nån av LPT1 till LPT3.
  5. Välj Tillverkare Generic samt Generic / Text Only som Skrivare.
  6. Namnge skrivaren. Döp den gärna till dess märke/modellbeteckning.
  7. Välj att dela skrivaren och ge den ett lämpligt Resursnamn. Förvalt är det namn du gav skrivaren i föregående moment, men vi rekommenderar att du använder ett kort namn som är lätt att komma ihåg, t.ex. "Zebra".
  8. Du behöver inte välja om skrivaren ska vara förvald skrivare, välj istället att slutföra installationen.

Installation av skrivare ansluten till printserver eller switch i nätverk

1. Välj startknappen i Windows och sen Enheter och skrivare.
  2. Välj Lägg till en skrivare.
  3. Välj Lägg till en lokal skrivare.
  4. Välj att skapa en ny skrivarport och välj då Standard TCP/IP Port.
  5. Ange IP-adress på printservern/skrivaren.
  6. IP-adressen detekteras nu som du valde i förra momentet. Därefter väljer du Tillverkare Generic samt Generic / Text Only som Skrivare.
  7. Namnge skrivaren. Döp den gärna till dess märke/modellbeteckning.
  8. Välj att dela skrivaren och ge den ett lämpligt Resursnamn. Förvalt är det namn du gav skrivaren i föregående moment, men vi rekommenderar att du använder ett kort namn som är lätt att komma ihåg, t.ex. "Zebra".
  9. Du behöver inte välja om skrivaren ska vara förvald skrivare, välj istället att slutföra installationen.

Utdelning av skrivare i efterhand

1. Om du missade att dela skrivaren vid installationen kan du göra det i efterhand. Välj Egenskaper för skrivare, under höger musknapp på skrivaren i Enheter och skrivare i Windows.
  2. Välj fliken Delning, markera alternativet Dela ut den här skrivaren (om det inte redan är markerat) och ange ett kort resursnamn som är lätt att komma ihåg, t.ex. "Zebra".

Inställningar i MONITOR

1. Lägg till skrivaren på en ny rad i rutinen Skrivare, under Skrivare / Användare i Systemvård i MONITOR. Ange en passande benämning och ange UNC-sökväg och resursnamn till den delade skrivaren i fältet Drivrutin / Windows skrivare. Spara därefter inställningarna i rutinen.
    Fältet Port kommer att vara tomt och figuren till höger röd. Att figuren blir röd beror på att MONITOR inte kan detektera skrivarens drivrutin i Windows, men det är OK i detta fall eftersom användarna inte ska installera skrivaren på sina datorer.

Obs! Det är viktigt att UNC-sökvägen anges korrekt i rutinen. Du kan lägga till skrivaren i rutinen Skrivare i MONITOR på valfri dator.
  2. Därefter väljer du denna skrivare som förvald skrivare i fältet Sp.etikett på den/de användare i rutinen Användare i MONITOR, som ska skriva ut transportetiketter. Du kan även sätta en förvald laserskrivare i fältet Fraktsedel, så kommer den också att vara förvald när användaren skriver ut SIS- eller CRM-fraktsedeln.

3. Starta rutinen Systeminställningar, under Allmänt i Systemvård. Välj fliken Försäljning och rulla ned till sektionen Spedition. Kontrollera att Zebra STE (PSI) är vald i fältet Typ av speditionsskrivare.

4. Slutligen startar du rutinen Utskrift speditionsdokument, under Order i Försäljningsmodulen. Gå in under menyn Arkiv och välj Zebra kontrollpanel...

5. Kontrollera att UNC-sökvägen till etikettskrivaren visas vid Port och att Zebra STE (PSI) visas vid Typ. Tryck sedan på knappen Överför format under Zebra LP2844-Z / DA402 / S600 / Z4Mplus. (Om du har en gammal etikettskrivare som saknar flashminne väljer du istället knappen under Zebra Stripe 500, dessa skrivare är dock ovanliga idag).

När formaten är överförda och indikatorn på skärmen har slocknat så vänta 1-2 minuter så att all data sparats i skrivaren (och eventuell datalampa på skrivaren slutat att blinka).

Nu är skrivaren färdig att använda från rutinen Utskrift Speditionsdokument. Du bör nu göra inställningar för speditionshanteringen för att kunna göra sändningar.

Se även:

Felsökning utskrift transportetiketter