Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Fliken Aktiviteter

Fliken Aktiviteter

Under fliken Aktiviteter går det lägga upp aktiviteter och händelser angående en artikel. Det kan röra olika delmoment i en artikels uppkomst eller aktiviteter gällande kvalitetsarbete. Denna flik kan ge en arbetskö gällande en artikel med en utsedd ansvarig användare. Här kan också e-post rörande artikeln samlas.

Under rubriken Aktiviteter finns möjlighet att registrera och rapportera olika typer av aktiviteter som rör en artikel. Aktiviteter kan till exempel vara att skapa en beredning, kontrollera standardpris eller liknande. För att underlätta aktivitetshanteringen går det att infoga en mall med aktiviteter. Mallar skapas i rutin Aktiviteter. Om en aktivitet förbises, kan systemet ge en påminnelse om detta. Genom parametern Skapa kalenderpost i Outlook/Notes, går det att välja att skapa en integration av artikelaktiviteter mot användarens befintliga kalendersystem (Microsoft Outlook och Lotus Notes stöds). Vilket kalendersystem som ska användas väljs under Fax / E-post på fliken System i Systeminställningar. Det finns även ett val för att Visa avslutade aktiviteter, dvs. även aktiviteter med status Avslutad (förvalt visas inte avslutade aktiviteter).

Under rubriken Loggning av e-post kan e-postkorrespondens angående artikeln loggas och sparas med "dra-och-släpp" i en tabell. E-postmeddelandet går att öppna med e-postprogrammet i sitt ursprungskick genom att dubbelklicka på meddelandet eller genom att använda knappen Öppna i tabellen. Med knappen Skicka e-post kan utgående e-post enkelt skapas.

Under rubriken Loggning av aktiviteter/kontakter finns en textlogg, det är enklare ordbehandlare för att skriva noteringar kring aktiviteter, händelser och andra anteckningar som rör artikeln. Det kan gälla både planerade aktiviteter och aktiviteter som är genomförda. En finess är att det går att skapa hyperlänkar till webbsidor, e-postmeddelanden och filer. Med knappen Infoga notering är det enkelt att skapa noteringar i textloggen.

"Dra-och-släpp" innebär att ett markerat e-postmeddelande dras med muspekaren från t.ex. inkorgen i e-postprogrammet och släpps i MONITOR. Det finns två olika varianter att använda dra-och-släpp av e-postmeddelanden: Dra-och-släpp av ett e-postmeddelande till tabellen Loggning av e-post, gör att det läggs till enbart i den tabellen. Dra-och-släpp av ett e-postmeddelande till textloggen under Loggning av aktiviteter/kontakter, gör att det skapas en hyperlänk i textloggen och att det läggs till tabellen Loggning av e-post. Notera också att det är enbart med 32-bitsversionen av Outlook som dra-och-släpp fungerar.