Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Lagerplats

Lagerplats

Lagerplats visas i olika listor i systemet som t.ex. i rutin Plocklista i Försäljning. Lagerplats kan användas som selekteringsbegrepp i listor, t.ex. i rutin Inventeringsunderlag, visas i Artikelfråga, m.m.

En artikel måste alltid ha en lagerplats, eftersom saldo redovisas på lagerplats. Förvalt får alltid en artikel som skapas i systemet en lagerplats med beteckningen " ******** ".

I fältet Lagerplats går det att ange en lagerplats för artikeln. Informationen går också att ändra i andra artikeluppdateringsrutiner i systemet.

Multipla lagerplatser

Med systemparametern Hantera multipla lagerplatser per artikel, under Lagerplats på fliken Lager i Systeminställningar, går det även att tillämpa multipla lagerplatser på artiklar. Ett särskilt fönster Fler lagerplatser tas då upp här med knappen till höger om fältet eller genom att trycka på F3.