Du är här: Lager > Behovsplanering > Artikelfråga > Mer om Allmänt

Mer om Allmänt

Överst visas datum för senaste förbrukning av artikeln samt tillvalstext.

Här finns extra information på artikeln av allmän karaktär samlad under olika knappar. Informationen visas i ett fönster från vilket det också går att skriva ut informationen.

Extra information på artikeln, här under knappen Lagerlogg.

Knappen Avvikelser

Här visas alla avvikelser som registrerats för artikeln. Det går att granska avvikelserna noggrannare i rutinen Kvalitetsbristkostnader via informationsmenyn på höger musknappp.

Knappen Lagerplatsparametrar

Här visas artikelns lagerplatsparametrar om funktionen Validera lagerplats används. Se vidare under Lagerplatsparametrar i rutin Uppdatering artiklar - Lager.

Knappen Prisformel

Här visas artikelns prisformler. Denna knapp visas endast om tilläggsfunktionen Produktkonfigurator används tillsammans med funktionen Tillämpa variabler.

Knappen Ändringslogg

Här visas information om data som ändrats på denna artikel. Se mer beskrivning om knappen Ändringslogg i hjälpen till rutin Uppdatering artiklar.

Knappen Översättning

Här visas översättning och till vilket språk för Benämning och Extra benämning på artikeln. Det går också att skriva ut denna information härifrån.

Knappen Std. prislogg

Här visas Standardprisloggen med information om när ett standardpris satts, vilken pristyp, från vilken rutin och av vem. Här går det också att se vilket saldo den aktuella artikeln hade avrapporterat i PIA då standardpriset ändrades. Systemparametern Logga saldo i PIA vid standardprisändring styr om loggning av saldo i PIA ska ske eller inte. Denna funktion är främst till för de företag som använder tilläggsfunktionen Internredovisning i syfte att justera PIA-kontot i bokföringen.

Knappen Hyperlänkar

Här visas hyperlänkar som är kopplade till artikeln. Hyperlänkar kopplas på knappen Hyperlänkar i rutin Uppdatering artiklar.

Knappen Förbrukat statistik

Här visas för varje år och period förbrukat saldo på artikeln.

Knappen Lagerlogg

Här visas lagerloggen på artikeln med information om saldoförändringar, datum och tidpunkt för saldoförändring, av vem, var, ordernummer, lagerplats, aktuellt saldo, revision, chargenummer samt projektnummer.

Knappen Kommentar

Här visas eventuella kommentarer som är lagrade på artikeln under fliken Allmänt i Uppdatering artiklar.