Du är här: Lager > Behovsplanering > Simulering > Fliken Beställning

Fliken Beställning

Då rutinen öppnas visas fliken Beställning.

Här visas överst i en tabell de simuleringar som finns lagrade samt om de är aktiva eller ej. Taballen består av kolumnerna S-kod (simuleringskod), Benämning och en kolumn för att ange om simuleringen ska vara aktiv eller inte.

För varje simulering visas artikelrader med artikelnummer, antal, färdigperiod och eventuell kundkod projekt och variantkod, som är knutna till den simuleringen. Det går i Simulering, precis som i Registrera tillverkningsorder, att lägga till flera artikelrader på en simulering.

Till höger i fönstret finns olika parametrar som styr simuleringen. Denna del inklusive artikelraderna motsvarar i stort sett fliken Beställning i rutin Registrera tillverkningsorder.

Under L-artiklar kan man välja hur ingående lagerförda artiklar (artikeltyp L) i en strukturorder ska hanteras vid simulering av en tillverkningsorder. Vid Ordertyper kan man välja om simulering ska ta hänsyn till hela strukturen, endast huvudartikeln eller om simuleringen ska göras utan materialbehov.

Via knappen Generera tillverkningsorder kan skarpa tillverkningsorder genereras utifrån simulerade order.

Det är också möjligt att öppna någon av rutinerna Behovsberäkning eller Beläggning summerad för den aktuella simuleringen, genom att markera önskat alternativ innan simuleringen startas. Det går även att välja att båda rutinerna ska öppnas.

Tillämpas variantberedning, kan villkor för det visas genom att Visa villkor markeras. Läs mer om Variantberedning och Simulering.