Du är här: Lager > Kvalitet > Registrera avvikelse > Kostnadsnummer

Kostnadsnummer

I fältet Kostnr går det att välja kostnadsnummer för en ny kostnad eller för att ändra en befintlig. Kostnadsnummer 1, 2 och 3 är definierade av systemet och används för att påföra kostnad för omarbetning eller nytillverkning på en avvikelse. Kostnaderna hämtas från avrapporterade operationer eller hel t-order. Detta görs med knappen Hämta kostnader under Justering/Nytillv. på fliken Registrera Avvikelse.

Kostnader ska först vara registrerade under fliken Aktiviteter i rutin Registrera grunddata. Varje kostnadsnummer kan summeras i listan Kvalitetsbristkostnader, så att de vanligaste kostnadstyperna i avvikelser bör läggas upp som egna kostnadsnummer.