Du är här: Redovisning > Årsbyte / Periodbyte > Periodhantering > Utför periodbyte

Utför periodbyte

Denna knapp genomför ett periodbyte i systemet. Den tidigare aktuella perioden blir då låst för redovisning. Tillämpas avancerad periodhantering blir den istället stängd.

Kontroller vid periodbyte

Då byte till ny redovisningsperiod genomförs i denna rutin görs en automatisk kontroll i systemet. Detta ska underlätta för användaren så att vissa viktiga moment inte glöms bort innan periodbytet. De kontroller som genomförs är:

Bild på fönstret för kontroll innan periodbyte.

Tryck på knappen Kontrollera så genomförs kontrollerna av det ovanstående. Om någon eller några punkter av det ovanstående inte är genomfört vid periodbytet ges en varning om detta (rött utropstecken). Periodbytet kan då avbrytas genom att trycka på knappen Avbryt. Periodbytet kan dock verkställas även om varningar visar att någon/några av punkterna ej genomförts.