Du är här: Redovisning > Löpande > Rapportgenerator > Fönstret Redigera rapport

Fönstret Redigera rapport

Detta fönster öppnas då redigering ska göras av en rapport. Fönstret består av tre olika flikar.

I den första fliken Rapport visas namn och en beskrivning av rapporten. Här anges vilken utskriftsnivå som önskas samt om senast använda verifikationsnummer ska visas vid utskrift. Det går även att skriva ut en rapportdefinition på en rapports uppbyggnad.

Den andra fliken Kolumner används för att bygga upp rapportens utseende på bredden, dvs. vilka kolumner rapporten ska bestå av. Innehållet i kolumntyperna hämtas upp från databasen. Möjlighet finns även att göra jämförelser mellan kolumner, att ta fram skillnader i belopp och procent exempelvis.

I den tredje fliken Avsnitt byggs rapporten upp på längden. Här väljs vilka kontointervall och delsummeringar som ska göras samt vilka beräkningar som önskas i de olika avsnitten.