Du är här: Redovisning > Löpande > Registrera verifikationer > Typ

Typ

I detta fält går det att välja att en tidigare registrerad verifikation ska kopieras, vändas eller rättas som en ny verifikation.

Väljs Kopiera ver eller Vänd. ver går det sedan i fälten nedanför att välja bokföringsår samt verifikationsnummer på den verifikation som ska vändas/kopieras. Den valda verifikationens text och konteringar blir då automatiskt inhämtad enligt ursprungsverifikationen eller helt spegelvänd om Vänd. ver valts. Efter inhämtning av ursprungsverifikationen kan den justeras innan den sparas som en ny verifikation.

Väljs Rättn. ver går det på samma sätt att välja bokföringsår samt verifikationsnummer på den verifikation som ska rättas. I detta fall hämtas det inte in någon text eller kontering från den valda verifikationen, utan nya rättade konteringsrader får läggas till. Knappen Visa kontering... tänds och med den öppnas ett fristående fönster som visar konteringen av ursprungsverifikationen som stöd för rättningen. Efter att verifikationen har rättas sparas den som en ny verifikation.

Hänvisning mellan de olika verifikationerna skapas automatiskt i rutin Utskrift dagbok.

Alternativen i detta fält kan också nås med Skapa verifikation på Informationsmenyn under höger musknapp över konteringsraderna.