Du är här: Redovisning > Löpande > Registrera verifikationer > Val

Val

Under Val, markera om Verifikationstext ska användas vid verifikationsregistrering. Markören kommer då att stanna vid fältet Verifikationstext vid verifikationsregistrering. Om detta val inte anges stannar inte markören vid detta fält och registrering av verifikationstext blir inte möjlig. Texterna kan registreras längre ned i denna flik under Verifikationstexter.

Markera om Automatkontering ska utlösas vid verifikationsregistrering. Automatkonteringar ska då vara registrerade i rutin Automatkonteringar.

Markera om Utskrift av bokföringsorder ska ske när en verifikation registreras. En dialogruta kommer upp på skärmen för att bekräfta utskriften.

Här går det att välja om dagens datum ska visas som förvalt verifikationsdatum.

Här finns det möjlighet att ange vilken förvald verifikationsnummerserie som ska visas då rutinen öppnas. Förvald verifikationsnummerserie lagras per användare (dvs. i användarens ini-fil).

Det går att välja att Ta med kommentar vid utskrift av verifikationen.