Du är här: Redovisning > Löpande > Saldofråga > Fliken Huvudbok

Fliken Huvudbok

I denna flik visas huvudbokstransaktioner för aktuellt konto. Val av redovisningsperiod anges längst upp till vänster. I fältet Språk går det att välja på vilket språk kontobenämningarna ska visas.

För varje transaktion (huvudbok) visas Verifikationsdatum, Verifikationsnummer, Kontobenämning, Verifikationstext, Debetbelopp, Kreditbelopp, Saldo, Kostnadsställe, Kostnadsbärare, Projekt, Specifikation, Kvantitet, Kvantitetssaldo och Ordernummer*. Dessutom går det med knappen K längst till höger att se eller ange en kommentar om den aktuella verifikationen. Listan kan liknas vid lista Kontoutdrag som kan skrivas ut i rutin Utskrift huvudbok.

Kolumnen Kvantitet går att använda för att visa valutasaldo per konto.

* Internredovisning

Om tilläggsfunktionen Internredovisning är aktiverad visas kolumnen Ordernummer, där går det att se att verifikationsraderna även är konterade mot ordernummer.

Längst ned finns två olika flikar, Verifikation samt Journal.