Du är här: Redovisning > Projekt > Registrera grunddata projekt > Aktiviteter

Aktiviteter

Med rullgardinsmenyn till vänster om knappen Infoga aktivitetsmall går det att välja vilken aktivitetsmall som ska användas. Den valda mallen infogas sedan med knappen. Aktivitetsmallar ska först vara skapade i rutin Aktiviteter i Systemvård.

Välj vid Nr de aktiviteter som förvalt ska gälla per projekttyp. Aktiviteter ska först registreras under fliken Aktiviteter.

En Ansvarig för respektive aktivitet kan här väljas som förvald. Ansvariga väljs från registrerade användare i rutin Användare.

Kolumnen T anger om en aktivitet ska vara tvingande och måste då utföras och kan inte tas bort.

Välj också Status för den förvalda aktiviteten. De alternativ som finns är Ej påbörjad, Påbörjad samt Avslutad.

För information om övriga kolumner här, läs i hjälpen för fliken Aktiviteter.

Här finns även möjlighet att ange Ledtid och Kötid på en aktivitet. Dessa tider anges i dagar. Definitionen för kötid är hur många dagar det ska vara "glapp" mellan två aktiviteter. T.ex. om kötiden är två dagar så sätts startdatum till två dagar efter föregående aktivitets slutdatum. En kötid kan också vara negativ. Planerad tid i timmar kan även anges här.

Kolumnen Ut anger om en aktivitet ska visas på projektrapporten i Registrera projekt.