Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Menyer och verktygsfält > Inställningar

Inställningar

Under menyn Inställningar finns ett antal olika inställningar som du kan göra och som är individuella för varje användare.

Menyn Inställningar.

Inställningar | Mina Fönster... här lägger du som användare upp en individuell knappmeny, snabbknappar, för snabb åtkomst till de rutiner som du använder ofta. I fleranvändarmiljö i nätverk kan du bara lägga upp knappar till rutiner som du har fått rättigheter till. Du kan även lägga in en eller flera rutiner i Autostart. Detta innebär att när du startar MONITOR kommer de rutinerna att öppnas automatiskt. Det är användbart om det är rutiner som du i huvudsak använder. Läs mer om detta i Mina fönster / Autostart under Funktioner i programfönstret.

Inställningar | Anpassa... här kan du ställa in hur du vill arbeta i MONITOR. Det går bl.a. att ställa in tangentfunktioner. T.ex. F10 = Spara, Enter = Hoppa till nästa fält, Esc = Avsluta. Under Anpassa kan du även ändra utseende på knappar, t.ex. om de ska visa text eller inte, eller om knappraderna inte ska visas. Läs mer om detta i Anpassa under Funktioner i programfönstret.

Inställningar| Byt språk... här kan du välja i vilket språk all menytext och fältrubriker ska visas i MONITOR. I dagsläget går det att välja mellan Svenska, Engelska, Finska, Polska, Litauiska, Tyska, Kinesiska (förenklad kinesiska), Ryska, Norska, Franska och Estniska. Det finns även en systemparameter Förbättrad visning av asiatiska språk, under Språkhantering på fliken System i Systeminställningar, som kan vara bra att känna till.

Notera att hjälpen i MONITOR enbart finns på Svenska och Engelska. När ett annat språk än Svenska är valt blir hjälpen på engelska, förutom om Norska valts, då blir hjälpen på Svenska.

Inställningar | Byt lösenord... här kan du byta eller ange ett lösenord i MONITOR. Läs mer om detta i Att byta lösenord under Funktioner i programfönstret.

Inställningar | Egenskapshantering... här finns en mer avancerad egenskapshantering som tillåter en användare med administratörsrättigheter att göra vissa ändringar i rutinfönster av typen registrering/uppdatering, med avseende på beteende och utseende och lagra dessa ändringar i egenskapsprofiler. Läs mer om detta i Egenskapshantering under Funktioner i programfönstret.

För att egenskapshantering ska vara möjlig krävs att systemparametern Aktivera egna förval / fältegenskaper är aktiverad, under Fältegenskaper på fliken System i Systeminställningar.