Du är här: Systemvård > Agenten > Automatkörningar > Inställningar för automatisk körning

Inställningar för automatisk körning

I fönstret Inställningar för automatisk körning visas i namnlisten vilken sekvens körningen hör till och vilket ordningsnummer körningen har i sekvensen. Längst ner i detta fönster visas användarnamnet för den som skapat sekvensen. Fönstrets utseende varierar beroende på vad rutinen ska utföra. Ska resultatet presenteras eller meddelas på något sätt, dvs. om det valts något sådant alternativ under Vad göra?, så ges möjlighet att ange en mottagare av resultatet.

Beskrivning

Här anges en förklarande text för körningen.

Profiler

Här väljs Från användare och därefter finns möjligheter att välja Förvalda värden, Filter, Egenskaper, Sortering och Graf, om sådana finns lagrade på användaren i den aktuella rutinen i körningen. Här finns t.ex. möjlighet att välja en sparad beställningsbild. Valbara alternativ är samtliga sparade beställningsbilder på vald användare i fältet Från användare.

Finns inga förvalda värden, filter, egenskaper, sorteringar eller grafer sparade förblir respektive fält grå.

Lagerställe

Är tilläggsfunktionen Lagerställehantering aktiverad i systemet finns möjlighet att välja ett specifikt lagerställe eller <Alla> lagerställen.

Olika urval

Här kan olika urval göras beroende på vilken rutin som automatisk körning skapas för. För samtliga urval finns alternativen Nej, Ja eller Inverterat. Läs mer om Urval i lista i kapitlet Generellt i Startboken.

Vad göra?

Här anges vilken typ av resultat körningen ska skapa och hur detta resultat ska behandlas. När en rutin läggs till i en sekvens är den förvalt inaktiverad och skapar inget resultat. De olika val som kan göras motsvarar i princip den funktionalitet som rutinen har när den körs manuellt.

De olika val som går att ange för en körning är:

Om behandlingen av resultatet i fältet Vad göra? innebär att sända e-post, kan en generell avsändaradress registreras med systemparameter E-postadress för avsändare vid automatkörning, under Fax / E-post på fliken System i Systeminställningar. Om en generell avsändaradress inte ska användas måste den användare som valts i fältet Från användare ovan ha en e-postadress registrerad i rutin Användare. För användare MONAGENT anges e-postadress i rutin Lista användare (av ADMIN eller motsvarande administratörsekvivalent användare).

Rapportnummer

Om automatkörning av Rapportgenerator i Redovisning ska göras kommer rapportnummerfältet upp. Där görs val av rapport för automatkörningen.

Rapportnummer, del av fönstret Inställningar för automatisk körning.