Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > EDI

EDI

Under denna sektion finns inställningar som berör EDI-kommunikation mot leverantörer.

Importera ett ordersvar i taget

Med detta alternativ kan du ange om varje ordersvar förvalt ska importeras var för sig vid varje överföring i rutin Ordersvar / EDI-import.

Ordersvar / EDI-import lagrar ej pris från importerat meddelande

Med detta val går det att hindra att ett ordersvar från leverantören ändrar priset på inköpsordern. Om priset ändras manuellt så gäller det priset oberoende denna parameters inställning.

Importera en order i taget

Med detta alternativ kan du ange om varje inköpsorder förvalt ska importeras var för sig vid varje överföring i rutin Order / EDI-import.

Generera textrader vid orderimp. & skapa underliggande art.rader för fiktiv art.

Markera detta alternativ om textrader till artiklar ska genereras vid import av inköpsorder, samt om underliggande artikelrader för fiktiv artikel ska skapas vid orderimoprten.

Förvalt prefix på ordernr vid orderimport, blankt = inget prefix

Här går det att ange ett prefix som förvalt läggs till ett nytt inköpsordernummer vid EDI-import av ORDERS inköpsorder. Prefix kan vara en siffra eller en bokstav. Sätts t.ex. bokstaven N blir inköpsordernumret då i formen NXXXXX, där X kan vara löpnummer från nummerserie för inköpsorder eller ett valfritt nummer. Förvalt är detta fält tomt, dvs. inget förvalt prefix är angivet.

Prefix för olika ordertyper, förfrågan, offert och faktura ska även registreras i rutin Ordertyper / Prefix i Systemvård.

Tilldela ordernummer från leverantörens ordernummer

Markeras denna parameter blir vårt ordernummer detsamma som leverantörens ordernummer. Denna parameter överstyr parametern Tilldela ordernummer från leverantörens ordernummer som finns under knappen Ext. Info på fliken Information i rutin Uppdatering leverantörer.

Exportera rena textrader vid orderexport

Med detta alternativ går det att exportera rena textrader på inköpsorder.

Fler val för Export av leveransplan

Med detta alternativ blir det tre ytterligare val i fältet Export av leveransplan på en leverantörskoppling i Uppdatering artiklar - Inköp. De val som där tillkommer är:

Parametern Fler val för Export av leveransplan används enbart till "LeverantörsWeb", en leverantörsportal kopplad till MONITOR, utvecklad av NetRed.

Exportera leveransplan/EDI med antal i decimalform

Med detta val aktiverat går det i rutin Utskrift leveransplan / EDI att exportera leveransplaner som har antal i decimalform.