Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Skrivare > Fönstret Skrivare

Fönstret Skrivare

I fönstret till rutinen visas i en tabell alla skrivarnummer som registrerats i MONITOR. Det går att lägga upp ett valfritt antal MONITOR-skrivare här.

Fönstret består överst av en tabell med kolumner för Skrivarnummer, Benämning, Drivrutin och Port.

Ett stöd för att kontrollera att en MONITOR skrivare som läggs upp har en koppling till en Windows skrivare på datorn, är att titta längst till höger i tabellen. Finns en koppling visas där en gul glad figur , saknas en koppling är figuren röd och ledsen .

Obs! Visas alltså denna figur går det inte att skriva ut till den MONITOR skrivaren från den aktuella datorn! Dock gäller detta inte om MONITOR skrivaren har en UNC-sökväg i fältet Drivrutin, som går till en lokalt (via t.ex. USB) ansluten och utdelad skrivare på en dator i nätverket. I de fallen visas alltid den röda figuren men det går skriva ut till skrivaren ändå.

I nedre delen av fönstret går det att ange inställningar som överstyr motsvarande inställningar på Windows skrivaren. Det går att välja orientering, marginaler, pappersstorlek, skala, papperskälla, kvalitet samt duplexinställning.