Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Kundorderöverföring > Grundinställningar för kundorderöverföring

Grundinställningar för kundorderöverföring

I rutinen Inställningar kundorderöverföring i Försäljning görs nödvändiga inställningar för att föra över order mellan säljbolag och produktionsbolag. Kundorderöverföringen bygger på att varje bolag har egna artikel-, kund- och leverantörsregister.

Inställningar kundorderöverföring

Inställningar kundorderöverföring är en komponent som anropas av MONITOR och som sköter överföringar av order från säljbolag till produktionsbolag. De olika bolagen måste hanteras i samma MONITOR-system, vilket innebär att de måste finnas som olika företag 001, 002, osv. i systemet.

Användaren är inloggad med sitt vanliga användarkonto i MONITOR i det bolag som den arbetar i och registrerar order eller utleveranser på vanligt sätt. När order eller utleveranser ska överföras kopplar användaren (kundorderöverföraren) upp sig mot säljbolaget eller produktionsbolaget med en specialdedikerad användare. Ett speciellt användarnamn och en användarlicens* används för detta, användarnamnet är TRANSFER och är avsedd för kundorderöverföring. Det användarnamnet läggs upp i rutin Användare under Systemvård. Den användaren har enbart rättigheter i rutinerna Registrera kundorder, Utleveransrapportering samt Utleveranslista.

Olika uppsättningar överföringsprofiler kan sättas upp mellan samma bolag och väljas för varje order via en kolumn i orderhuvudet.

* Licens för den specialdedikerade användaren ingår i tilläggsfunktionen Kundorderöverföring.

Artikelnummer

Samma artikelnummer måste finnas i artikelregistren både i sälj- och produktionsbolaget om kundorderöverföringen ska fungera. Artiklarna behöver dock inte tillhöra samma artikeltyp i de olika bolagen. Exemplevis kan artikelnr. "252252" i säljbolaget vara en K-artikel, medan det artikelnumret i produktionsbolaget är en T- artikel.

Det är separata artikelregister för de olika bolagen.