Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Knappen Omplanera

Knappen Omplanera

Används för att omplanera en vald operation till en annan produktionsgrupp. Knappen visas om systemparametern Möjlighet att omplanera produktionsgrupp för operation är satt, under Starta arbete på fliken Verkstadsinfo i Systeminställningar. Sedan ska en operation ha valts. Under knappen visas ett fönster där det går att välja ny produktionsgrupp.

Fönstret Omplanera produktionsgrupp.

De produktionsgrupper som finns att välja är de som har satts till Ja i kolumnen Ut på körplan i fönstret under fältet Prod.grupp i Uppdatering anställda.

Efter att ny produktionsgrupp har valts kommer även en kontrollfråga.

Kontrollfråga.

Omplaneringen innebär att operationen får en annan planerad produktionsgrupp. Bl.a. kostnadsfaktorer och parametrar för arbetsstämpling erhålls då istället därifrån.

Även operationsbenämningen kommer att bytas ut mot den nya gruppens benämning, om inte den har ändrats i någon av rutinerna Beredning eller Tillägg / Omplanering, efter att ordern registrerades. I det fallet kommer benämningen inte att bytas ut.

Funktionen kan även användas i rutinen Körplanering via Informationsmeny (höger musknapp).

Anm. Notera att denna omplanering inte är samma sak som att i Avrapportering operationer i Tillverkning markera Annan prod.grupp och välja en Verklig prod.grupp, vilket medför att det blir kalkyldifferenser mellan för- och efterkalkyl.