Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Starta och avsluta arbete

Starta och avsluta arbete

Anledningen till att operationer både ska startas och avslutas till skillnad från rutinen Avrapportering operationer i T-modulen, är att systemet ska kunna hantera mer aktuell information. I tillverkningsorderfråga visas om en operation är pågående, det går att hantera avbrotsstatistik, det går att körplanera direkt mot skärm på verkstaden m.m.

När operationer startas kan tre olika arbetssätt användas, beroende på hur operatören ska arbeta med arbetsstämplingar. Operationerna kan väljas:

Fram till och med att operationen avslutas finns sedan följande möjligheter för rapportering: