Du är här: Försäljning > Order > Order / EDI-import > EDI-import

EDI-import

Till vänster i orderhuvudet finns det knappar med vilka en EDI-import görs. Se beskrivning av knapparna nedan.

Det går att styra om flera order i en importfil ska importeras var för sig eller alla på en gång. Det är en gemensam systemparameter för import av order och leveransplaner som styr detta och som heter Importera en leveransplan i taget. Parametern finns under EDI på fliken Försäljning i Systeminställningar.

Med knapparna görs EDI-import från samtliga EDI-kopplingar i rutin EDI Kopplingar, som har den formatgrupp som berörs. Se nedan.

Det finns även en funktion för att göra EDI-import från en enskild EDI-koppling eller importera en backupfil efter en EDI-import som misslyckats/avbrutits. Det är tre val för detta (order, offert och faktura) under Arkiv-menyn. Läs mer om den funktionen i avsnittet EDI-import från en enskild EDI-koppling.

Knappen Import offert

Med denna knapp görs import av nya offerter. Import görs från EDI-kopplingar som har formatgrupp 8 (Offert EDI-import). Efter import går det att godkänna, ändra och spara offerthuvud och rader till verkliga offerter i systemet.

Knappen Import faktura

Med denna knapp görs import av nya fakturaunderlag. Import görs från EDI-kopplingar som har formatgrupp 9 (Fakturaunderlag). Efter import går det att godkänna, ändra och spara fakturahuvud och rader till verkliga fakturaunderlag i systemet.

Knappen Import av order

Med denna knapp görs import av nya kundorder. Import görs från EDI-kopplingar som har formatgrupp 3 (Order/EDI-import). Efter import går det att godkänna, ändra och spara orderhuvud och rader till verkliga kundorder i systemet.

Knappen Ordersvar...

Denna knapp aktiveras först sedan en import har sparats med eventuella ändringar. Här skapas ett EDI-meddelande för ordersvar (orderbekräftelse) som lagras för överföring till exportfilen att sända i retur till kunden. Även eventuella ändringar på ordern kommer då med i retur. Beroende på om ändringar görs på orderrader eller inte, skickas likaså status Ändrad eller Accepterad. Export görs till EDI-kopplingar som har formatgrupp 4 (Ordersvar, Order/EDI-import).