Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift speditionsdokument > Fliken Grunddata

Fliken Grunddata

Under fliken Grunddata görs de grundläggande inställningarna för sändningen. Här väljs t.ex. vilket speditionsdokument som ska användas, vilken kund eller leverantör sändningen ska skickas till, en eller flera order/följesedlar som sändningen ska kopplas till. Även kolliinformation kan läggas till här.

Under Informationskälla väljs Typ av informationskälla samt den post som ska kopplas till sändningen. För alla alternativen, utom Kund och Leverantör, går det även att lägga till flera rader för att koppla ytterligare poster till samma sändningsnummer. Är en order del- eller slutrapporterad öppnas även ett fält där det går att välja delleveransnummer.

Under Speditionsdokument går det att välja SIS och CMR fraktsedel, Extra information (för EDI-sändning) samt en generell Adresslapp. En särskild flik visas för det/de dokument som markerats. För vald speditör visas även en separat flik med uppgifter för speditionsdokumentet.

Under Allmänt sätts allmänna uppgifter speditören för sändningen. Det är Leveransvillkor, Ort för leveransvillkor, Fraktbetalare, Transportdatum, Status (för sändningen), Avsändarens GANnr, Mottagarens GANnr eller Annan GANnr.

Under Kolli visas kolliuppgifter. Här går det att lägga till flera kollirader eller ta bort om så önskas. Längre ned visas en totalsummering för kolliuppgifterna.

Under Sändningen... längst ned visas av vem och när sändningen skapades samt när och av vem den senast ändrades.