Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Registrera leverantörsfakturor > Attestansvarig

Attestansvarig

Här väljs vilken person som är attestansvarig för fakturan. Referenser ska först vara registrerade i rutin Företagsinformation. Det är endast referenspersoner som där markerats i kolumnen Attest som är valbara här i detta fält.

Om förvald attestansvarig är angiven på leverantören i Uppdatering leverantörer så visas den här.

Ett syfte med att ange attestansvarig är att kunna se vem som är ansvarig för de fakturor som inte har definitivbokats. Dessa fakturor kan ses i rutin Utskrift ej attesterade / spärrade fakturor.

Om attestansvarig inte angivits visas varningsmeddelandet nedan.

Varningsmeddelande när attestansvarig inte angivits.

På knappen kan attestordning ändras om attestanten är behörig att ändra attestordning. Behörighet att ändra attestordning anges på användaren under knappen EFH i rutin Användare.