Du är här: Lager > Kvalitet > Registrera grunddata > Fliken Förvalda värden

Fliken Förvalda värden

Under fliken Förvalda värden anges/väljs förvalda värden per avvikelsetyp, t.ex. vem som förvalt ska vara ansvarig för avvikelsetypen samt vilka olika aktiviteter och kostnader som ska vara förvalda till avvikelsetypen.

Det går att lägga in interna kommentarer till varje avvikelsetyp som fungerar som interna anteckningar för avvikelsetypen eller de värden som angetts. Till avvikelsetyperna Kundavvikelse och Leverantörsavvikelse går det även att lägga in externa kommentarer som fungerar som anteckningar till avvikelser och som kommer med på de avvikelsedokument som skickas till kund eller leverantör.

Om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad går det även att koppla externa dokument avsedda för kommentarer och aktiviteter. Knappen finns till höger om kommentarsknappen samt på aktivitetsraderna.

Till varje aktivitet går det även att sätta en förvald ansvarig person för aktiviteten, som då gäller för den aktuella avvikelsetypen. Alla aktiviteter och kostnader ska först registreras under respektive flikar Aktiviteter och Kostnader.