Du är här: Lager > Kvalitet > Registrera grunddata > Aktiviteter

Aktiviteter

I tabellen Aktiviteter går det att lägga upp ett valfritt antal förvalda aktiviteter för denna avvikelsetyp. Aktiviteter registreras först under fliken Aktiviteter.

Nr

Här väljs aktivitetsnummer. Varje aktivitet får ett nummer då den registreras.

Ansvarig

Här väljs en förvald ansvarig att utföra denna aktivitet. Väljs från registrerade användare i systemet. Ansvarig att utföra kan se "sina" aktiviteter i rutin Rapportera aktivitet.

K

Med knappen K går det ange en kommentar för aktiviteten som också följer med till avvikelser. För handhavande av kommentarsrutan, se under Lägga in kommentarer eller instruktioner i kapitlet Generellt i Startboken.

Dokumentvisning/-koppling

Är tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad går det med knappen att koppla och visa externa dokument till aktiviteten som också följer med till avvikelser.

T

Här markeras om denna aktivitet ska vara tvingande. Det innebär att det inte går att ta bort denna förvalda aktivitet på en ny avvikelse.

Status

Här väljs status som ska vara förvald på denna aktivitet. Det finns tre olika status: "Ej påbörjad", "Påbörjad" samt "Avslutad". Ej påbörjad är givetvis den status som normalt ska vara förvald. I speciella fall så kanske det önskas aktiviteter som redan vid registrering av avvikelse ska vara satta som Avslutad.

Ut

Här markeras om denna aktivitet förvalt ska skrivas på dokumentet Svar, som kan skickas till kund som bekräftelse på mottagen reklamation.

Ledtid

Här kan anges en ledtid (dagar) för beräkning av planerat färdigdatum för en förvald aktivitet. Ledtiden adderas sedan till planerat färdigdatum för den förvalda aktiviteten när en ny avvikelse registreras i Registrera avvikelse.

Påminnelse

Här går det avmarkera om påminnelse inte ska skapas för denna aktivitet. Vissa aktiviteter kan det vara önskvärt att inte få påminnelser om. Det kan t.ex. gälla aktiviteter i internavvikelser som registrerats då kassationer förekommit, i samband med avrapportering av operationer i rutin Avrapportering operationer, Avrapportering lista eller Stämplingsterminal.