Du är här: Redovisning > Löpande > Hämta verifikationer > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Nedan visas exempel på journal / bokföringsorder som hämtats via integration från faktura- och betalningsjournaler i MONITORs inköps- och försäljningsmodul. I exemplet nedan har den definitivbokade leverantörsfakturajournalen hämtats upp. I denna skapas ett verifikationsnummer för varje faktura. För övriga journaltyper skapas en verifikation från den summerade bokföringsordern. Önskas ett summerat integrationsunderlag även för definitivbokade leverantörsfakturor, ska detta anges i fliken Redovisning i rutin Systeminställningar.

För varje verifikation visas: Verifikationsnummer, Datum och Verifikationstext. Verifikationens ingående transaktionsrader innehåller Kontonummer, Kostnadsställe, Kostnadsbärare, Projekt, Radtext, Kvantitet samt Debet- respektive Kreditbeloppen. Felaktiga poster visas med röd färg. Förs muspekaren över den felaktiga posten visas en informationsruta som meddelar vad som är felaktigt.

Varje verifikation avslutas med en summering av debet- respektive kreditbeloppen. Längst ned finns dessutom en totalsummering av konteringarna för samtliga verifikationer.

Här går det att komma åt diverse funktioner via Informationsmenyn. Genom att högerklicka på raden öppnas menyn.

Informationsmenyn.

Välj Kontoplan för att gå direkt till kontoplansrutinen för att se eller ändra kontoplansinställningar för aktuellt konto.

Välj Saldofråga eller SHIFT + F3 för att göra ett direkthopp till rutin Saldofråga med aktuellt konto inläst.

Exempel på journal, definitivbokade leverantörsfakturor.